Pigs in Lund

93828-96
Igår var jag inne i Lund o provade den här bowlen. Lite sliten men jättekul. Vi var även inne o tittade på den stora dräktiga grissuggan(300kg?). Skatebanan ligger i en lada på en djurfritidsgård!

Kroppskonst

93828-95

Det här är Ankis nya tatuering. Den har hon gjort hos Henning på Royal Tattoo i Helsingör. Snyggt!

Moderniteter

93828-94

Har nu blivit så modern att jag handlat musik online. Den här siten lanserades nyligen i europa efter att blivit en hit i usa. Den innehåller bara "independent" skivbolag till skillnad från tex Itunes och är relativt billig. Man betalar ungefär 2.15 kr/låt  med dagens eurokurs.  Just nu bjussar dom på 25 låtar till nya kunder

Jag köpte bara omodern musik idag: Ministry, Lard, Plimsouls o lite gammal US-punk. "70´s rock must die" med Lard  kunde man ju inte motstå, Jello Biafra sjunger lite falsett till ett stadiga 70-talsgitarrer!?
www.emusic.com  är adressen

Bad Shit

93828-93

Tony T(Anti Hero) och Jake Phelps(Thrasher) band Bad Shit hyllar en av tidernas bästa skatare John Cardiel i låten med den trevliga titeln "All hail Cardiel".  Dom har även en cool tjej på trummor som heter Trixie.

Ladda ner här.
http://www.thrashermagazine.com/mp3/BadShit_AllhailCardiel.mp3 

Brooklyn+Malmö

93828-92

Det här är den skatande illustratören JJ Rudisill från Brooklyn, NY. 

Det han som gjort den fina teckningenmed dom skatande skeletten på våran Old Bastards logga som setts här på blogen. Den gamla bastarden Tobbe har mailkontakt med JJ som är väldigt sugen på att besöka stapelbädden. Bilden nedan är från "Old man jam" som gick av stapeln nyligen i Owls head skatepark i Brooklyn.

Kolla mer av JJ´s grejor här:
http://www.jjrudisill.com/index.html
93828-91

Disaster

93828-90

Hittade en fin bild på den coolaste skataren i världshistorien: the Master of Disaster: Duane Peters.

Kultur och brädåkning

93828-89

Jag vet inte om det här är någonting för gamla gubbar som mig. Fast det är klart att sålänge det inte handlar om lagidrott eller partipolitik så kan det nog bli kul.

Vi får se hur pass Sniffs 35-årsfest påverkar hälsotillståndet på söndag; en massa gratis sprit, ingen mat, kängpunk/metal-Dj, 4 liveband och det börjar redan vid kl.5. Katastrofvarning utfärdad!

Allt om mat.

Jag träffade Sven på bussen idag. Vi snackade lite mat och dylikt och kom in på Bill Bufords bok Heat som verkar vara "the shit" bland moderna män(?). Anna Hellsten skrev en bra krönika om det här "mat is the new black" fenomenet i sydsvenskan häromdan;

"Kanske är mat på väg att ersätta mode och musik som statusmarkör – designerjeans sitter på var mans rumpa, smal musik når vem som helst med tillgång till Myspace. Att sålla ut ett perfekt anjoupäron är svårare. Häftigare."

Läs hela krönikan här:
http://sydsvenskan.se/kultur/article184114.ece


Allt om mat.

Jag träffade Sven på bussen idag. Vi snackade lite mat och dylikt och kom in på Bill Bufords bok Heat som verkar vara "the shit" bland moderna män(?). Anna Hellsten skrev en bra krönika om det här "mat is the new black" fenomenet i sydsvenskan häromdan;

"Kanske är mat på väg att ersätta mode och musik som statusmarkör – designerjeans sitter på var mans rumpa, smal musik når vem som helst med tillgång till Myspace. Att sålla ut ett perfekt anjoupäron är svårare. Häftigare."

Läs hela krönikan här:
http://sydsvenskan.se/kultur/article184114.ece


Världens coolaste coverband!

93828-88

the Misfats.

Ernie McCracken.

93828-87

Fredrik/Spritrik har med dunder och brak gjort debut i elitserien. Vi gratulerar(trots förlusten) och ser fram emot nästa hemmamatch.


Ja, det är bowling det handlar om.  Arne glömde visst att skriva det!


Thrasher+Malmö=sant

93828-86

Som om inte det vore nog med malmöhyllningar i förra inlägget så kan jag meddela att både Stapelbädden och Bryggeriet syns i trailern till nya Thrasher filmen "Shotgun". P-Stone var här o filmade med Creature-teamet i somras. Det här blir 4:e filmen i hans "beer series". 
Kolla trailern här:
http://www.thrashermagazine.com/video/ShotgunTrailer.mov 


Tidig julafton 2007

93828-85

Boka Malmö-semester vecka 31 nästa år!  Fick idag reda på att finalen i nästa års upplaga av Quiksilver Bowlriders kommer att gå av stapeln(!) den 3-5 augusti 2007. Hoppas solen skiner den här gången, det var riktigt ruggigt i maj i år. Regn, vinterkräksjuka/diarre´ och halv storm  var inte så kul när det skulle kånkas staket  och sättas upp 5000 reklamskyltar.

Om man vill se dvdn från årets tävling så får man den med senaste numret av Kingpin( som förövrigt är en rätt kass skate-tidning). Man blir riktig glad av att  återuppleva sommarens höjdpunkt igen. Det känns nästan lite overkligt; världens bästa skatare i samma park som man själv ramlar runt i så ofta man får tillfälle.

Fan vad man är glad att man är Malmöbo och får uppleva sådana här saker!


Veckans bräda

93828-83

Coming soon!?!

Eviva Espanya

93828-82

Hittade lite fina Malmö(skate)bilder på en spansk site. Spanjorerna var här på besök i somras och skatade , hämtade inspiration och tog en massa fina bilder. Ett par av dom är skateparkbyggare(Gestalt skateparks) o duktiga skatare. Javier Mendizibal, en av europas bästa åkare, har vi sett ett par gånger tidigare i sommar i Malmö.

Kolla här:
http://www.muralarte.com/cosas_index/selek-malmoweb/index.htm 

Sweet Suburbia

93828-81

Hoppas ni inte missade premiären av Weeds på tv3 ikväll. Riktigt bra, Mary-Louise Parker är som vanligt helt fantastisk( man ville alltid se mer Amy Gardner i Vita huset, alltså Josh flickvän/inte flickvän!), Dom andra skådisarna är  också riktigt bra, en bra story och dialogen riktigt vass. Låt oss säga att det slår dom desperata hemmafruarnas förortsliv med ganska många hästlängder!

Popnördfakta: Musiken i serien är gjord av en man vid namn Joey Santiago. Ja, det är samma Joey Santiago som spelade gitarr i Pixies 

Eftermiddag of the dead

93828-80

På fredag åker vi, dvs Old Bastards & co, vid middagstid. Så, skippa skolan, säg upp er från jobbet eller skaffa en plötslig magåkomma. Vi ses i bowlen.

(grafik:Tobbe)


Nyköpings Finest

93828-78

Någon som känner den här killen?  Tror han är halvitalienare o bor nånstans norrut!

Metallic K.O93828-77

Det här är veckans favoritplatta. En riktig metalrökare, fullt ös fast med lite finess. Vet ej vilken metal subgenre det här tillhör, jag läser inte Closeup så ofta nuförtiden.  Prova den gärna tillsammans med Ipod och en cykel, det går fort, jag lovar! 

Jag köpte även Slayers Reign in blood (igen,mitt vinylex försvann någon blöt natt i Lund på 1900-talet), Undrar hur många människor i världen som håller den här plattan som den bästa någonsin? Tror det är betydligt fler än vad som brukas märkas när sådana skivor ska utnämnas.

Dawn of the dead

93828-76

Det var en fin förmiddag på Stapelbädden idag. Tyvärr så dök det upp en hel busslast med danska barn, och näst efter inlinesåkare så är just danska barn det värsta man kan råka utför.


93828-75

Om någon skulle ha missat det, så finns det ett ett nytt avsnitt av Fläsk-tv,( bryggeriets eget tv program som är en säregen mix av buskis och skate), här: 
http://www.bryggeriet.org/skate/article.php?id=587


Ost&kex

93828-74

Om man är sugen på att kolla lite miniramp-action så är den här filmen det bästa jag sett på ett bra tag. Daewon Song och Chris Haslam är svinbra på att åka och dessutom rätt finurliga när det gäller att hitta på nya saker inom ett ganska begränsat format. Titta och njut! 
http://www.youtube.com/watch?v=E_QdKO4Quxw&mode=related&search=    (Del 2 o 3 ligger ligger på samma sida)

Gubbskate.

93828-73
Fick precis mail av "gubbskatekollegan" Tobbe innehållande den här bilden. Vi håller på och spånar om namn, loggor och sådant till vårt skatecrew. Fler som vill blanda sig i?

Low brow art.

93828-72

Det är tydligen Dirty Donny som gjort omslaget till Hellacopters greatest hits platta. D.D är ungefär som Jim Phillips, Big Daddy Ed Roth och Rbt Williams i en person, ingen direkt egen stil men skitbra ändå. (lite som Hellacopters, man är summan av sina influenser, varken mer eller mindre) 
Kolla intervju i augustinumret av Juxtapoz och:  
http://www.dirtydonny.com/

Helmet igen.

93828-71

Hoppas bilden syns den här gången.

helmet....

93828-70

.......och då menar jag inte bandet!

Cradle gillar ju alla skatare att åka i. Det här ser lite värre ut. En helmet i en ny skatepark i Polson, Montana.
Det känns lite som att Montana är det nya Oregon, det  dyker upp rätt mycket videos och roadtrip-reportage från den här delen av världen. 

Fuck work, let´s skate

93828-69
Veckans hjälte: Niklas Bengtsson. 4 timmars bilresa för att skata några timmar.
Det gör du väl till en vana?!

93828-68
Från vänster: Undertecknad, Nike, Tobbe(tack för bilderna), Sebastian.