N.Y.D.P Blue

93828-38

Varför flyga ända till N.Y när man kan ta ringlinjen Folkets park?

Veckans bar.

93828-36

Efter att ha besökt möllevångsfestivalen och fått nog av jonglerande gycklare o band som borde ha stannat i replokalen fick vi söka oss till andra sidan Bergsgatan för att koppla av med en öl eller två.
Gissa om vi inte fick koppla av en sekund. Vi hamnade nämligen på D&D bar på Fiskaretorget. Här var det  underhållning på Toppnivå. Freaks, hockeyfrillor, alkisar, Latinohits på synt, billig öl, speedade damer o en hel massa andra människor som hade platsat i vilken Tom Waits låt somhelst.
Härmed utnämns D&D till veckans, eller varför inte sommarens, bar!!!
93828-37


Jag hann i tid!

93828-35
Vid det laget borde man ha lärt sig att spelningar aldrig börjar på utsatt tid(utom på Roskilde).
Jag hann t.o.m hem om och byta strumpor.  Dipper levererade som vanligt trots dom kassa förutsättningarna. Blev inte direkt några bra foton med den nästan obefintliga scenbelysningen.
Om detta band inte, som Jocke uttryckte det, haft ena foten i graven, så hade dom förmodlingen varit "hype of the year" och prytt tidningsomslag världen över. Det hade kanske hjälpt tll om dom hade haft adress Brooklyn, James Murphy( LCD s.s) har ju lyckats med den bedriften trots både ålder och mage.

Måste ha!

93828-34

Kolla det här åket: Skaterbuilt VRS III, 9,25x33, wb 16. Det blir till att handla ytterligare en bräda! Jag har hört att man inte kan ha för många, har också hört att den som har flest vinner!? 
Skaterbuilt säljs i Sverige av
www.2fun.se som drivs av den mycket trevliga Niklas Möllberg. Jag har redan börjat mailbomba honom för att snabba på brädans resa över atlanten.

Oh Shit!

93828-33
På fredag(28:e) spelar sveriges kanske bästa liveband Dipper på möllevångsfestivalen. Enda felet med det är att jag troligen inte hinner dit eftersom jag jobbar till tio(22.12 för att vara exakt). 
Mera Dipper hittar man på: 
http://www.myspace.com/dippersverige    

Get it straight, ride Krooked

93828-32

Jag köpte ny bräda idag. Mark Gonzales label, Krooked, har den kanske den snyggaste grafiken( iallafall den mest konsekventa efftersom Gonz gör det mesta själv) i hela skatebranschen. Den här grafiken sticker väl inte ut lika mycket som det brukar göra men spetsig nos regerar!
Kolla mer Deluxe (S.F bolag som även driver Antihero, Real, Spitfire mfl.):
http://www.dlxsf.com/

Jag och min Torso!?!

93828-31

Här har man tillbringat de senaste 4 dagarna. Kroppen är rätt mörbultad och det ska bli bli skönt att gå till jobbet i morgon o vila upp sig( obs ironi!).  Tack till Växjögänget: l.o.l.

Utombys besök

93828-30

Idag fick man fint besök av La Famiglia Bengtsson-Krook Här representerade av Måns o Tipton( den lite mindre, helt svartklädda). Resten av familjen fastnar förhoppningsvis på någon bra bild imorgon.

Andres Lokko+James Last!

Andres Lokko. Svenska Dagbladet 20/7
Last når längst in i hjärtat

LONDON | Samma kväll som Lily Allens fantastiska debutalbum släpps visar den faktabaserade digitalkanalen BBC4 en dokumentär om den tyska orkesterledaren James Last.

Junior Boys – So this is goodbye
(kommande album)

Vad är det med Andres? Har han fastnat i retro-träsket han också? Ska han inte använda sitt skarpa skägg och sina fina skjortor för att peka framåt? Nej, han sitter där i västra London och lyssnar på musik som tror att det är 1984 och gömmer Prefab Sprout-melodier under ett syntpoptäcke. Fy på sig!

Chris Anderson – The long tail (bok)
Ibland måste man läsa populärekonomiska studier av Wired- redaktörer bara för att få sina egna teorier om kulturkonsumtionens ständiga förändring bekräftade. Anderson sammanfattar pedagogiskt och underhållande de senaste årens resa mot ”blockbusterns” död, födelsen av MySpace samt förklaringen till Ebays genomslagskraft.

Klaxons – Gravity’s rainbow
(Van She Remix) (singelspår)

Australiens framtid gör briljant diskorock av Klaxons egna och – redan alldeles tillfredställande – moderna fusion av happy hardcore- möter-EMF.
Det må vara en lika uråldrig som osann kliché att britterna är bäst i världen på att göra tv-dokumentärer. Den brittiska dokumentärfilmens rykte är snarare baserat på ett nästan patologiskt sinne för detaljer, en enorm respekt för excentricitet i alla dess former samt en aldrig sinande tro på att det går att skapa en subkultur kring precis vad som helst.

Last-dokumentären ingår i en serie som innefattat smått briljanta porträtt av den skotske poeten Ivor Cutler, The Falls Mark E Smith och en rörande dokumentation av folkrocklegenden John Martyns benamputation.

Men det är historien om James Last och hans fans – som sedan 60-talets början köpt mer än 45 miljoner av hans album med lättlyssnat symfoniska covers av aktuella hits och bayersk umpa-umpa – som når längst in i hjärtat.

Det handlar om de vi tror verkligen avskyr musik. De som fyller Royal Albert Hall iklädda tyrolerhattar och i skepparkransar dansar jenka till en oändlig umpa-umpaversion av Dancing Queen.

En av musikkritikens allra viktigaste uppgifter är att alltid sätta teori framför praktik.

Att bara gilla musik för att den råkar göra en glad eller lycklig, får en att vilja dansa och skrika ingår inte i vår yrkesbeskrivning. Jag har manualen framför mig och där står det ordagrant att jag malande ska älta och teoretisera tills musikupplevelsen berövats all entusiasm och spontanitet.

Efter att ha sett James Last-fansen dansa i sina egna klubblokaler till hans tolkning av Fågeldansen är detta svårare än någonsin. Att det dessutom framstår som northern soul för ignoranta germanofiler gör ju det hela bara vackrare. Men vad hade detta med Lily Allen att göra? Jo, Alfie, det allra sista spåret på hennes album, är den logiska fortsättningen av James Lasts livsverk. Jag lovar. Skillnaden är minimal, det är fågeldansen i tyrolerhatt, det är umpa-umpa på cockney.

Och jag älskar det. Tack vare Last, både i praktiken och i teorin.

Den brasilianska sextetten CSS debutalbum tampas med ett större problem. På ytan må de framstå som ett svårt retro-experiment där tidningen Vice, designern Kim Jones och Lower East Side/Berlin fortfarande dikterar hur framtiden låter och ser ut. Och CSS singel Let’s make love and listen to death from above borde förstås reduceras till en Ska vi älska så ska vi älska till Buddy Holly för den post-ironiska elektroknas- generation som för länge sedan borde ha gått vidare.

Men man måste förlåta dem, ty i all sin retrofuturistiska kärlek till Hot Chips garderob och den där ständigt närvarande Tom Tom Club-hiten har de gjort sommarens allra bästa singel.

Förhoppningsvis gör James Last umpa-umpa av den på sitt nästa och 317:e album.

I like TV

93828-2993828-28
Här är sveriges bästa tv-blogg. Det är här man läser om alla tv-serier långt innan dom kommer hit. Det mesta skrivs av Kjell Häglund, som förr i tiden skrev musik, men numera har nästintill fanatisk koll på allt inom tv världen. Check it out: 
http://www.weirdscience.se/index.php

biltillbehör

93828-27
Om jag hade ägt en bil så hade den här hängt i backspegeln. En del skatemärken gör coolare grejor än andra. Anti Hero är definitivt ett av dom.

Supreme Burrito!

93828-26

Nu verkar filmen om Jeffrey Lee Pierce/Gun Club vara på gång. Kolla trailern här:  
http://www.youtube.com/watch?v=01IeY-RSlDo&search=gun%20club   Det här är historien om mannen som levde drygt 15 år på lånad tid. Redan 1979 fick han sin dödsdom under en läkarundersökning, "lägg av att dricka annars är du död inom ett år".  Detta hindrade dock inte Jeffrey att fortsätta sin resa mot mörkrets hjärta. Han dog 1996. Han blev 37 år gammal. 

Knark är gott.

93828-22

Hoppas det är Jill johnsson!? Eller den andra Johnsson eller Ledin. Vad gör man inte för att stå ut med rocktåg o annat elände. Förmodligen så är det väl någon halvkänd Brinkenstjärna-managed dokusåpa människa. Så brukar det ju vara!

Streets of Möllevången

93828-21

På vägen hem träffade vi den här killen. Han kunde tyvärr inte berätta vad han hette!

Julles favvo

93828-20

Julle tycker att den här servitrisen är bäst!?

Soul survivor

93828-19
Världens bästa servitris! Världens bästa tatuering. Blandband!

Hooligans

93828-18

Staffanstorp hooligans! Dom äter Stockholmare till ftukost!

Club Understanding

93828-17
Det var länge sen jag dansade i 2 timmar i sträck. Först blev man man forcerad till  dansgolvet av 2 servitriser kända från ölcaféet,  sen gick det lite av sig självt. Dj´n körde en massa northern soul som jag inte kände igen, men som var skitbra. På slutet drog han på: Train in vain/ Clash. Going underground/ the Jam+ någon rökare av Arctic Monkeys så då var bara att poga på!   

Go Mad

93828-14
Jo tack. Dom kör skånskt!

Spritrik

93828-13
?????????

Sås & Krås

93828-12

The place to be!

Mina 2 favvoskådisar

93828-11

Jojja o Patience, från London till Sallerupsvägen är det inte jättelångt!

Dj Scary

93828-10

Som många vid det här laget har så  existerar Harri också i en parallel musikvärld, där under namnet
DJ Scary. Kolla in hans alster på Myspace: 
http://www.myspace.com/djscary.
Kolla även in hans blogg för populärkulturtips från yttersta kanten: http://scarypages.blogspot.com/

Filmtajm

93828-9

Asiatiskt våld o skate. Det gillar jag.

Kultur

93828-8
Kolla in den här skate/art filmen. Utställningen har tyvärr inte kommit närmare hit än Italien. Den hade varit perfekt att visa i Malmö konsthall. Där ju ju plats under golvet för att bygga en bowl som den i filmen.
http://www.beautifullosers.it/video/documentary.html

Spritrik

93828-7

Jag pratade precis med den här mannen, live direkt från en bilverstad i Stp. Han ska starta en spritblogg! Kan kanske bli lite bowling också.  Man kan sätta ett likamed tecken tillsammans med hans namn såhär:
Fredrik=sprit,bowling och otur med bilar.

Gymnastikskor

93828-6

Jag gillar gympadojor( eller sneakers som det heter nuför tiden) Det här är årets bästa köp. Dom är inte bara snygga, dom är dessutom supersköna både att gå o skata i. Trycket på innersulan är taget från omslaget  till det första numret av Thrasher magazine. Dom är dessvärre/bättre slutsålda! Har bara sett ett par till i Malmö! 

Skate/Party

93828-5
Det här får ni inte missa. Creature teamet har ett gäng bra åkare, Navarette, Partanen, Hitz mfl.
Ett bättre sätt att tillbringa den här lördagskvällen blir nog svårt att hitta. 

Party on dudes.

93828-4
På samma lilla soaré som nedan fick Joakim o Hans(tomten som pruttar) gå o lägga sig lite tidigare än oss andra. Joakim var som vanligt mest  välklädd av alla. Hans mintgröna safarikostym gick inte av för hackor. 

Det ryktas för övrigt att  Joakim, Julie och lille "Damien" kommer till Sverige i oktober. Kul.Fylleri?

93828-3

Det här är jag o Jojja. Han är London/Staffanstorpsbo. Jojja och en del andra freaks träffas ikväll på Malmös hetaste krog Sås & Krås.
Den här bilden togs vid 4-tiden en natt i Coogee. Hoppas vi inte blir riktigt lika fulla ikväll!

Stapel.

93828-2
Här tillbringar jag helst min lediga tid. Idag tillbringade jag 1,5 timme här. Jag åkte i 15 minuter o väntade resten av tiden på att betongen skulle bli torr.( Detta är faktiskt roligare än att se färg torka!)
Till saken hör att jag hela veckan gått o längtat efter regn. Lärdom: Be careful of what you wish for!

provar lite...

93828-1
Det är jag. Ölkaféet förra året.

Wow, jag bloggar

Tänkte blogga lite. Eftersom jag själv läser en hel del bloggar så blir man inspirerad(Santo,Harri o en hel massa andra). Vi får se hur det går