Köttfärslimpa

93828-66

Var o käkade lunch hos Linda o Robban idag. Köttfärslimpan var fantastisk, såsen himmelsk och salladsbuffén lite utöver det vanliga.  
 
Någon som hänger på och äter kalops på måndag?

skokrig

93828-65

Precis som i musiksvängen så bråkas det även ibland skatare om vem som är indie,sellout  och andra "jätteviktiga" saker. Och precis som inom musiken så vill dom flesta bolagen bara lura kidsen på deras veckopeng. När nu Nike vill köpa lite trovärdighet med sin SB label så blir en del mindre bolag lite arga och startar lite anti-nike kampanjer. Consolidated kör med humor o egna skor, lite småkul tycker jag.

En stor och viktig fråga är också; varför får Nike alltid all skit och inte t.ex Adidas, som också snyltåker i denna lukrativa bransch?

Vad är väl kriget i mellanöstern jämfört med dessa stora och viktiga moral-filosofiska frågor? 

James Jewel Osterberg.

93828-64

Iggy ser ut att implodera vilken sekund som helst!  Vad säger grannarna på åldersdomshemmet?
Använder han samma syrgastält som Axl Rose? En sak är iallafall säker, han går inte till samma plastikkirurg som Axl.

Restips.

93828-63
Någon som hänger med dit? Illustrationen på flyern påminner lite om söndagens session på Stapeln.
 


Kungen av Björnsan.

93828-62
Det var mycket folk som ville se Bowl-tävling i Björns trädgård i lördags(20/8).
Det var en trevlig tillställning, men det märktes att man blivit bortskämd i Malmö den här sommaren, med både skatepark o åkning i värlsklass.
Vann tävlingen gjorde Casper Plass, den danska stockholmaren, följd av den äkta dansken Nicky Guerrero.

På bilden nedan ser vi Casper o Julle diskutera taktik inför kvartsfinalen i Bowlriders tävlingen tidigare i år.

93828-61

nr.15

93828-60
Jag köpte ny bräda idag. Det är den lite hårdrockiga med dödskallar, ace of spades o indymärket i nosen.

Jag lyssnade självklart på Motörhead när skruvade ihop den.  Bomber eller Overkill? Jag tror att Bomber är min favoritlåt just nu. På samlingen jag kör finns även Girlschools version av Bomber, den är superbra, vissa dagar nästan bättre än orginalet!

Nr.15? Detta var min 15:e bräda!


Nybloggat.



Back in da blogbiz. Efter en vecka i sthlm o lite strul med den här sidan är jag på banan igen.


Jag o Alvin åker "pissen" till t-banan



Pheemie (coolaste tjejen med det coolaste namnet, hon behöver aldrig ta nåt artistnamn!)

Klicka på bilderna så växer dom.

Sthlm.

93828-57
I morgon drar jag till huvudstaden. Ska kolla skatetävling, träffa kamrater, och shoppa lite.
Pray 4 sun! På lördag får solen gärna skina över Björns trädgård så man får se lite bra bowlåkning. Förra årets upplaga var en riktig höjdare. Med detta startfält blir det nog så i år också.  Vi ses!

Veteraner

93828-56
Santa Cruz är ju ett klassiskt skatemärke som gjort några av dom snyggaste brädorna i skatehistorien.
S.C har nuförtiden ett Veterans team med åkare som Jason Jesse, Tom Knox och Eric Dressen. Det här är inga vanliga slappa gubbar utan snubbar som kör ifrån de flesta 20-åringar. Dressen är dessutom tatuerare o AA-NA medlem!?! I november släpps det en film om det här gänget. Se trailern här:
http://www.santacruzskateboards.com/video/pop.php?RIDER=trailer&VIDEO=vets_trailer&TYPE=mov

The soundtrack of our fritidsbåt.

93828-53

Det regnar. Jag har svår skate-abstinens. Det mest uppiggande den här förmiddagen är definitivt online-tv serien Yacht Rock.  Doobie Brothers, Toto, Van  Halen, framgångs-skägg, kokain och en massa annat kul. Det här är det roligaste jag sett på väldigt länge! Kolla här: 
http://www.channel101.com/shows/show.php?show_id=152
 

Borat

93828-52

Har ni sett trailern till Borat filmen? Om inte kolla här:
http://www.youtube.com/watch?v=Qy3LZFMqoTg 

TNT

93828-51

Här finns en liten film med Tony Truillio som skatar på helig mark i Portland. Burnside är stället där "the rebirth of skateparks", lite i smyg satte fart i början på 90-talet. Man byggde olagligt under en motorvägsviadukt med obefintlig budget och lärde sig efterhand. Det var här Stefan Hauser, mannen bakom Stapelbäddsparken, lärde sig att gjuta betong. Det tackar vi för.
http://www.strangenotes.com/video_pop.php?VID=itp_tntburnside

Yr i mössan.

93828-50

Köpte ny fin mössa idag. Hoppas det blir kallare snart!?
Även om fotbollslaget, i vars affär jag jag handlade, spelar som kossor imellanåt så är man ändå glad att man bor i sveriges bästa stad! Även om Sthlm fortfarande är huvudstad så är ju Malmö iallafall sveriges skate-huvudstad!

Mike Tyson, Dennis Rodman, Gazza, OJ Simpson...

93828-49
.....och så sist, men inte minst, "Klyftan". Efter måndagens freakshow i gbg kan man inte annat än bli imponerad. Äntligen ett sport-psycho av internationell klass!  Jimmy Nordins barrunda framstår ju som lite småtrevlig om man börjar jämföra.


1980´s

93828-48

Fick lite gamla foton av en x-flickvän idag. (tack Ciss). Ja, vad ska man säga? Ganska långt i nacken!
Ska ta o scanna in resten av bilderna. Det här fotade jag på mitt fina Ikea-soffbord.



Den bästa låten någonsin?



Hur många gånger har man inte utnämnt den bästa låten någonsin? Jag gör nog det ett par gånger i veckan. Låten som är bäst  skiftar ganska ofta men vissa låtar återkommer då och då. Låten som återkommer oftast borde ju då vara den bästa någonsin.

Denna vecka har jag spelat den, hemma och i ipoden, ett tiotal gånger:Know your product med the Saints.

Om du inte har den så surfar du snarast möjligt in till din lokala nätskivhandlare och handlar antingen albumet, Eternally yours, eller det bästa köpet, Wild about you 1976-1978. den innehåller de 3 första plattorna + en hel del singel o ep-spår.

Låten då? Ja det är den perfekta krocken mellan Stax-soul och Punk. Och en bättre krock än så blir det svårt att få till.

93828-4793828-46


Sam Hitz och Julles granne.

93828-45
Hittade en bild till från stapeln. Sam Hitz, skatehjälte i svart med hård Creaturebräda. I bakgrunden syns mannen som går under namnet "Julles granne" i vit skjorta och Slam city skates t-shirt.

Julle , Björklund & Vertvampyren

93828-44
Det var en av dom där riktigt bra kvällarna i kväll. Skate i världsklass, öl, punk i spräckta högtalare, filmare (P-Stone, som efter ett antal öl och konstiga cigaretter la kameran o rippade i poolen!) o fotograf från Thrasher. John Magnusson lär nog synas i nästa Thrasher-film!! På bilden beundrar Coyote-snubbarna Al Partanens Tony Alva-1978-look.

93828-43
Vert Vampire aka Darren Navarette, Creatureboss o tung skatelegend från San Diego.

93828-42
Bowl-Julle & Pool-Fredrik.

Skate+öl

93828-41

Ikväll blir det skate, bbq, rock´n´roll o bira på Stapelbädden. Ska bli riktigt kul att se "the Vert Vampire" och hans Creature-team. Killen som rock´n´rollar på bilden heter Kami och är en av Malmös lokala skatehjältar. Nu ska jag packa kylväskan, ses vid poolen vid 8-tiden!!

Dolce Sicilia

93828-40

Det här stället har det varit mycket snack om, kanske mest om deras choklad-chili glass. Den var man ju tvungen att testa. Jag är ingen chilifantast o jag måste nog säga att jag inte var riktigt nöjd. Det är lite samma grej som frukt i maten. Mat i glassen, nej tack. Jag förstår dock varför man har en sån smak, den är ju sommarens hype och drar förmodligen skitmycket folk till stället. Nu måste jag  dock säga att glassen inte bara är dyrast i stan men också godast.
Stäng av datorn, fyll plånboken o ta er till Drottningtorget 

Osaka rules!

93828-39
Det här är ett verk av min favoritjapan Usugrow. Han är en skate-metal-punksnubbe från Osaka som designar coola saker till b.l.a Stussy, Vans, Skullskates(som fortfarande är stora i japan. De japanska brädorna är av naturliga orsaker något mindre än dom kanadensiska!), the Hundreds o en massa andra.
Kolla hans hemsida:
http://www.usugrow.com/home.html. Om man är sugen på en Skullskates bräda eller t-shirt så brukar man hitta det på Sveriges bästa skatebutik, Coyote i S.t.h.l.m: http://www.coyoteboardstore.se/ .